Ağda Nedir, Nasıl Yapılır? Doğru Ağda Seçimi

17-03-2023 09:39
Ağda Nedir, Nasıl Yapılır? Doğru Ağda Seçimi

Ağda Nedir, Nasıl Yapılır? Doğru Ağda Seçimi


Ağda, ciltteki istenmeyen tüyleri çıkarmak ve onlardan kurtulmak için kullanılan bir kozmetik üründür. Genellikle sıcak veya soğuk olabilen bir maddeden yapılır ve cilde uygulanır. Ağdanın temel amacı ise, tüyleri kökünden almak ve uzun süre çıkmamasını sağlamaktır. Farklı bölgelerde kullanımları bulunan ağda bu sebeplerle farklı yoğunlukta ve sertlikte bulunabiliyor.


Peki "ağda nasıl yapılır”? "Doğru ağda seçimi nasıl olmalıdır”? Tam olarak biliyor muyuz?

Eğer cevabınız hayır ise bu yazımızda bu sorulara birlikte cevap vereceğiz. Öncelikle ağdanın nasıl yapıldığından söz edelim. 


Ağda Nasıl Yapılır?

Öncelikle evde bu işlemi yapmak için ihtiyacınız olan bazı ekipmanlar bulunmaktadır.


  • Ağda makinesi
  • Ağda
  • Spatula
  • Ağda Yağı
  • Ağda Bandı bulundurduğunuz takdirde,ağda yapmaya başlayabilirsiniz.

1.Adım: İlk olarak tercih ettiğiniz ağdanın kullanım talimatlarına uygun şekilde eritilmesi, ısıtılması gerekmektedir. Sürülebilir kıvama geldiğinde ise ısıtma işlemine ara verebilirsiniz. Eğer soğuk ağda bandı kullanacaksanız bu işlemi atlayabilirsiniz.


2.Adım: Isınan ağdadan ihtiyacınız kadarını ağda spatulası yardımıyla uygulamak istediğiniz bölgeye sürün. Ağdayı kılların büyüme yönünün tersine doğru sürmeniz gerektiğini unutmayın. Eğer ağda bandı kullanıyorsanız bantları elinizde ısıtarak uygulamak istediğiniz alana yapıştırın.


3.Adım: Ağda bandı ve pamuklu bezler kullanarak , uyguladığınız ağdayı hızlı bir şekilde kaldırın. Bu sırada hızlı olmak acı hissini azaltacaktır. 


4.Adım: Aynı bölgeye tekrar işlem uygulamak isterseniz cildinizin iyice soğumasını bekleyin. Aksi takdirde cildinizi tahriş edebilirsiniz.


5.Adım: Ağda işlemin tamamladıktan sonra, cildinizi ağda yağıyla temizlemeniz gerekir. Ağdadan sonra cildin nemlendirilmesi en az ağda uygulama adımları kadar önemlidir. Cildin tahriş olmaması, sivilce oluşturmaması adına açılmış gözenekleri nemlendirmelisiniz.




Ağda işleminin adım adım nasıl uygulandığını daha iyi anladığımıza göre, şimdi de doğru ağda seçimi nasıl yapılır sorusunu yanıtlayalım.


Doğru Ağda Seçimi


Ağda yapmaya başlamadan önce ağda türleri hakkında bilgi sahibi olmanız ve kendi cilt tipinize uygun olanı seçmeniz gerekmektedir. Aşağıdaki adımlar, doğru ağda seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır. 


  1. Cilt Tipinizi Belirleyin: Ağda yaparken cilt tipi çok önemlidir. Hassas ve alerjik bir cilde sahipseniz, aynı zamanda sivilce oluşumuna eğilimliyseniz hassas ciltler için olan ağdaları tercih etmeniz gerekmektedir. Fakat normal veya yağlı ciltler için daha sert ağdalar kullanabilirsiniz.
  2. Ağda Türleri: Ana olarak sıcak ve soğuk olarak iki türü bulunsa da bunların da kendi içinde çeşitleri bulunan ağdalar; boncuk ağda, konserve ağda, kartuş ve kalıp ağda olarak karşımıza çıkarlar. Soğuk ağda, ısıtma gerektirmeden direkt cilde uygulanabilen daha hafif bir ağda türüdür. Genellikle daha hassas ciltler için uygundur.
  3. Ağdanın İçeriği: Ağdanın içerisindeki maddeler oldukça önemlidir. Doğal malzemelerden yapılan ağdalar, kimyasal maddelerden yapılan ağdalara göre daha güvenlidir. Ağda içerisinde bulunan besleyici yağlar da cildinizin nemlendirilmesine yardımcı olur. 
  4. Ağda Markaları: Farklı markaların ağda türleri bulunmaktadır. Her markanın kendine özgü özellikleri vardır. Cilt tipinize, hassasiyetinize ve ağdanın içeriğine göre hangi markanın size uygun olduğunu bulabilirsiniz.

İnceleyin; Konserve Ağda ve Ağda Malzemeleri


Doğru ağda seçimi yapmak rahat bir deneyim ve daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Evde ağda yaparken cildinizi yakabilirsiniz. Bu nedenle ağda yapmadan önce cildinizin yapısını ve hassaslığını gözden geçirip doğru malzemeler seçmeniz gerekmektedir. Kullanım sırasında veya sonrasında olumsuz bir etkiyle karşı karşıya kaldığınız takdirde kullanmayı bırakıp uzman bir doktora danışmanız gerektiğini de söyleyelim.


Bu rehberimizde sizler için ağda nedir, nasıl yapılır gibi sorulara yanıt verirken; doğru ağda seçimi konusunda da bilgiler verdik. Unutmayın ki alacağınız sonuç kullandığınız ürünün kalitesinden cilt yapınıza kadar birçok sebepten etkilenmektedir. Bu sebepten günümüzde insanlar sıklıkla kuaför malzemelerine yönelmektedir. Olumsuz sonuçlar almamak adına kuaförlerin tercih ettiği ağda markalarının daha kaliteli olduğunu da belirtelim.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.