Keratin Bakımı Nedir? Evde Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

04-02-2023 10:54
Keratin Bakımı Nedir? Evde Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Keratin Bakımı Nedir? Evde Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır?


Son yıllarda oldukça popüler olan keratin bakımı, artık sadece kuaförlerde değil ev ortamında da yapılabiliyor. Saçın nem oranını düzenleyerek daha canlı, parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayan bir bakım olan keratin, saçı iyileştiren ve koruyan bir katman oluşturur. Önümüzdeki yıllarda da popülerliğini koruyacak olan keratin bakımı, sağlıklı saçlara sahip olmak için oldukça etkili bir yöntemdir. Peki "keratin bakımı nedir?” tam olarak biliyor muyuz. Eğer cevabınız hayır ise, bu rehberimizde bu sorunun cevabını vereceğiz.


Keratin Bakım Nedir?

Saçın doğal keratin proteinini yenilemeye yönelik bir bakım türü olan keratin, saçın dökülmesini önleyip daha düzgün bir hale gelmesini sağlar. Bu bakım sayesinde;


  • Yıpranan saçları onarabilirsiniz
  • Saçlarınıza hacim kazandırabilirsiniz
  • Saçınızı besleyip pürüzsüzleştirebilirsiniz
  • Daha yumuşak ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz

Saçın çevresel ve biyolojik faktörler sebebiyle kaybettiği canlılığı, nemi ve parlaklığı geri kazanmasını sağlayan keratin bakımı, saça yerleştirdiği proteinler sayesinde saçınızı onarır. Artık evinizde de rahatlıkla uygulayabileceğiniz bu işlem sayesinde kusursuz bir görüntüye sahip saçlar elde edebilirsiniz. Özellikle şekil vermesi zor saçlarınız varsa ve kuaföre gitmek istemiyorsanız evde keratin bakımı yapabilirsiniz. Saçlarınıza ipeksi bir görüntü katarken daha sağlıklı saç telleri elde edebilirsiniz.


Peki "evde keratin saç bakımı nasıl yapılır?” sorusunun cevabını biliyor muyuz? Şimdi bunu inceleyelim.


Evde Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde keratin saç bakımı yapabilmek için bazı ekipmanlara ihtiyacınız vardır. Bu işlem için uygun ekipman ve malzemelerinizin bulunması gerekmektedir. Bu ürünleri listeleyecek olursak;



Sadece beş ekipman yardımıyla evde daha sağlıklı saçlara sahip olmanız mümkün. Şimdi gelelim keratin bakımın nasıl yapılacağı konusuna.


  1. Saçınızı güzelce yıkayın ve durulayın
  2. Keratin bakım ürününü, saç diplerinden uçlarına kadar her yere yayılacak şekilde uygulayın
  3. İnce dişli tarak yardımıyla ürünü saçınıza iyice yedirin
  4. 30-40 dakika bekleyin
  5. Saçınızı ılık su ile durulayın
  6. Fön yardımıyla saçınızı kurutun
  7. Düzleştirici ile saçlarınızı iyice düzleştirin
  8. Daha sonra istediğiniz zaman saçınızı yıkayın

Bu adımlar genel bir rehberdir, bu yüzden ürünün kullanma talimatına uygun ilerlemeniz gerektiğini de söyleyelim. Uygun ekipmanları tercih ettiğinizden emin olduktan sonra bu adımları uygulayıp istediğiniz görüntüyü elde edebilirsiniz. Burada en önemli olan nokta ise, kullandığınız keratinin kalitesi ve güvenilirliğidir.

 

Keratin Saç Bakımı Ürünleri


İnceleyin; Aloe Vera Özlü Jel Keratin


İçerisinde bulunan Aloe Vera, saç gelişimini destekleyen bir aminoasittir. Bu sayede saç uzamasını hızlandırır. Saç köklerini uyararak yeni saçlar çıkmasını sağlar. Dökülmeyi azaltır ve saçlarınızın hacimli kalmasını sağlar. Kepeği azaltır. Yüksek protein ve mineral sayesinde saçı etkili bir şekilde besler. Verdiği nem sayesinde saçınızın bakımını üstlenir.


İnceleyin; America Gümüş Keratin


Saç tellerine bakım yaparken saçı besler. Saçların daha canlı ve ışıltılı bir görüntü kazanmasına yardımcı olur. Kırık oluşumunu engeller. Saç gelişimini ve büyümesini destekler. Aynı zamanda saça hacim kazandırır. Saçın nem oranını dengeler bu sayede daha sağlıklı saçlar elde etmenizi sağlar.


BONUS: Keratin Bakım Yağı


Redist Keratin Yağı, keratinli saç bakımı yaparak saçlarınızın daha sağlıklı bir görüntüye kavuşmasını sağlar. Zarar görmüş keratin tabakasını onarır. Bu sayede saçta meydana gelmiş kırık ve kopmaları hafifletir. Aşırı yıpranmış saçları onarır. Saça gücünü ve elastikiyetini tekrar kazandırır. Ekstra hacim katar. Elektriklenmeyi ve kabarıklığı azaltır. Uzun süre kalıcı bakım ve onarım sağlar. 


Nasıl Kullanılır?


  • Nemi alınmış saça fındık tanesi kadar uygulayın
  • Uyguladıktan sonra fönleyin veya kurumaya bırakın
  • Kullanım sonrası durulamayın

 

Bu yazımızda sizler için keratin bakımı ile konusunda bilgiler verdik. Umarım faydalı olmuştur. Kuaförlerin kullandığı ürünleri tercih ederek daha etkili sonuçlar alabilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.