Kişisel Bakım Nedir? Kişisel Bakım Ürünleri Nelerdir?

04-02-2023 11:03
Kişisel Bakım Nedir? Kişisel Bakım Ürünleri Nelerdir?

Kişisel Bakım Nedir? Kişisel Bakım Ürünleri Nelerdir? 


Birçok farklı açıdan ele alınabilecek olan kişisel bakım bizler için oldukça önemlidir. Herkes bakımlı olmaktan bahseder. Fakat bakımlı olmak demek aslında düşünülenden çok daha fazlasını ifade ediyor. Bakımlı olmak, yani kişisel bakıma özen göstermek; cilt, saç ve dişlerin bakımı, uyku düzeni, beslenme düzeni gibi rutinleri de içinde barındırır. Günümüzde kişisel bakım denildiğinde akıllara ilk cilt ve saç bakımı geliyor. 


Gelin şimdi sadece bunlardan ibaret olmayan kişisel bakımın ne olduğunu detaylı bir şekilde inceleyelim.


Kişisel Bakım Nedir?

Fiziksel ve ruhsal sağlığımızı korumak amaçlı yaptığımız aktivitelerin çoğuna "kişisel bakım” denir. İnsanın kendisine, vücuduna, zihnine günlük olarak zaman ayırması ve uygun bakımlar yapması gerekmektedir. Örneğin; her sabah ve akşam diş fırçalamak, düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmeye özen göstermek, stresten uzak durmak, uyku düzeni oluşturmak vb. eylemler kişisel bakıma örnek gösterilebilir. 

Bunları bir üründen yardım almadan yapabiliyorken, cilt ve saç bakımı söz konusu olduğunda profesyonel ürünlere ihtiyaç duyarız. Peki bu ürünler nelerdir? Birlikte ele alalım.



Kişisel Bakım Ürünleri Nelerdir?


Kişisel bakım ürünleri; cilt ve vücudun bakımı, hijyen, güzellik gibi amaçlarla kullanılabilir. Saç bakımı söz konusu olduğunda, saçın en güzel haline gelmesini sağlayan ürünlerin başında saç tonikleri yer alıyor. Saçların beslenmesini ve güçlenmesini sağlayan saç tonikleri, saç köklerine hızla nüfuz eder. Genellikle saç dökülmesini önlemek için kullanılan bir üründür. Saç tellerinin ve köklerinin mevcut pH değerlerini dengeleyerek daha parlak ve yumuşak saçlar elde etmenizi sağlayan saç tonikleri, kişisel bakım söz konusu olduğunda ilk akla gelen ürünlerdendir.


İnceleyin; Rahatlatıcı ve Yenileyici Saç Toniği

Profesyonel saç stilistleri ve kuaförler için özel olarak hazırlanmış formüle sahiptir. Saç köklerine hızlıcaz ulaşır ve saçı besler. Bu sayede saç; daha parlak, yumuşak ve sağlıklı bir hale gelir. Özel formülü sayesinde kullandıktan sonra rahatlatıcı bir his bırakır. Saç köklerini besler ve güçlendirir, saç dökülmesinin azalmasına yardımcı olur.





Nasıl Kullanılır?


  • Saçı iyice yıkayın ve durulayın

  • Ürünü saça eşit olacak şekilde uygulayın

  • 2-3 dakika bekleyin

  • İyice durulayın

  • Etkili sonuçlar için düzenli kullanım önerilir


İnceleyin; Ferahlatıcı ve Serinletici Saç Toniği


Özel içeriği sayesinde saç derisini ferahlatır ve serinletir. Saç köklerinin ve tellerinin daha sağlıklı olmasını sağlarken yumuşak bir his verir. Saç köklerindeki kiri ve ölü derileri temizlemeye yardımcı olur. Saç büyümesini hızlandırır.


Nasıl Kullanılır?

  • Islak saça bir miktar uygulayın

  • Birkaç dakika bekleyin

  • Bekleme işlemi bittikten sonra iyice durulayın

  • Etkili sonuçlar için düzenli kullanım önerilir


Saç bakımından sonra bakım rutinlerimize eklememiz gereken ürünlerden bir diğeri ise, el ve vücut peeling ürünleridir. El ve vücut peelingi; cildi ölü deriden ve atık maddelerden arındırır. Bu sayede cilt daha parlak ve pürüzsüz görünür. Cildin üst katmanını çıkarır. Bu sayede düzenli kullanıldığı takdirde daha sağlıklı bir cilt elde etmenizi sağlar.


İnceleyin; Kayısılı El ve Vücut Peelingi

İçeriğindeki kayısı sayesinde güzel bir kokuya sahip olan peeling, pürüzsüz ve parlak bir cilt elde etmenizi sağlar. Masaj yaparak uygulandığında ciltteki kiri, ölü deriyi ve atık maddeleri temizler. Düzenli kullanıldığı takdirde daha sağlıklı bir cilt elde edilir.


Nasıl Kullanılır?


  • Kullanmadan önce iyice çalkalayın

  • Fındık büyüklüğünde bir parça alın

  • Ellerinize, cildinize ve tırnaklarınıza masaj yapın

  • Vücudunuzu veya ellerinizi su ile durulayın

  • Havlu ile kurulayın

  • Bir süre masaj yapmaya devam edin


İnceleyin; Hindistan Cevizi Özlü Peeling Jel 


Peeling ciltteki üst katmanın pul pul dökülmesini sağlar. Bu sayede ciltteki hücre döngüsünü hızlandırır. Ölü deriden arınmış olan cilt yeni hücre oluşumunu uyarır. Bu sayede daha sağlıklı bir cilt elde edilir.




Nasıl Kullanılır?


  • Ilık suyla yıkadığınız vücudunuza bir miktar uygulayın

  • Dairesel masaj hareketleri ile cilde iyice yedirin

  • Durulayın ve cildinizi kurulayın


Bu rehberimizde sizler için "kişisel bakım nedir?”, "kişisel bakım ürünleri nelerdir?" gibi sorulara yanıt verdik. Düzenli kullanılan profesyonel ürünler, cildinizin ve saçlarınızın daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Son olarak dikkat etmeniz gereken birkaç husustan bahsedeceğiz. Tercih ettiğiniz ürünleri kullanma talimatına uygun bir şekilde uygulayınız. Buna rağmen ürünleri kullanırken beklenmedik bir sorunla karşılaştığınız takdirde ise kullanmayı bırakıp uzman bir doktora danışmanız gerektiğini de belirtmiş olalım.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.