Saç Bakımı Nasıl Olmalı? Hangi Tür Ürünler Kullanmalıyız?

28-01-2023 13:36
Saç Bakımı Nasıl Olmalı? Hangi Tür Ürünler Kullanmalıyız?

Saç Bakımı Nasıl Olmalı? Hangi Tür Ürünler Kullanmalıyız?


Hemen hemen herkes saçları güzel göründüğünde kendini daha iyi hisseder. Sizler de saçlarınız sağlıklı olsun ister misiniz? Eğer cevabınız evet ise fakat sağlıklı saçlara sahip olmak için nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu yazımızda cevabını birlikte vereceğiz. Sizlerin de bildiği gibi her saçın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Peki saçınızın neye ihtiyacı olduğunu biliyor musunuz? İhtiyacınız olan saç bakım ürünlerini bulmanız için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Etkili sonuçlar elde etmek için saç tipinizin ne olduğunu bulup buna uygun seçimler yapmanız gerekmektedir.


Gelin saç tipine uygun ürünler seçme konusunu daha detaylı bir şekilde ele alalım.


Saç Tipinizi Belirleyin


  • Canlılığını yitirmiş, mat görünen saçlara sahipseniz kuru saç tipine sahipsiniz demektir. Sürekli kimyasal boya kullanmak, düzenli ısı kullanmak saçın canlılığını yitirmesine sebep olabilir.

  • Yeni yıkanmış olmasına rağmen saçınız yağlı görünüyorsa yağlı saç tipine sahipsiniz demektir. Beslenme yanlışları, sıcak su ile duş alma gibi durumlar saçın çabuk yağlanmasına sebep olabilir.

  • Saç derinizde beyaz-gri kabuklar bulunuyorsa kepekli saç tipine sahipsiniz demektir. Vitamin eksikliği, kuru cilt gibi durumlar saç derisinde kepek oluşumuna neden olabilir.


Saç Tipinize Uygun Ürünler Kullanın


Saç tipinize uygun ürünler kullanmanız gerekmektedir. Aksi takdirde yağlı saçlarınızın daha yağlı, kepekli saçlarınızın daha kepekli veya kuru saçlarınızın daha da kuru olmasına sebep olabilirsiniz. Saç tipinize uygun saç bakım kremi, saç bakım yağı ve şampuan yardımıyla daha sağlıklı saçlar elde edebilirsiniz.


Örneğin; cansız ve mat saçlar için saçınıza nem katacak kuaför şampuanlarını tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda bir gün arayla yıkadığınız saçlar daha sağlıklı görünecektir.


İnceleyin; Yeniden Onarıcı Şampuan


Yağlı saçlar için ise, ciltteki sebum miktarını düşürücü ve saçı fazla yağdan arındıran saç bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz.


İnceleyin; Tuzsuz Şampuan

 

 

Saç Bakım Yağı ve Saç Maskesi Kullanın


Sağlıklı saçlar elde etme konusunda şampuan kadar saç bakım yağı ve maske seçimi de oldukça önemlidir. Özellikle şampuan bakımı sonrasında kullanacağınız bakım maskesi, yumuşak ve gösterişli saçlar elde etmenizi sağlar. Fazla yıpranmış saçlara sahipseniz, yıpranan saçlarınızı onarmak adına sadece şampuan ve maske bakımı uygulayabilirsiniz. 


İnceleyin; Argan Yağlı Saç Bakım Maskesi


"Saçlarım zaten yağlı, saç bakım yağı kullanırsam daha da yağlanır” diye mi düşünüyorsunuz? Eğer cevabınız evet ise yanıldığınızı söylemek isterim. Yıpranmaması adına saçlarınızın uçlarına uygulayacağınız bir saç bakım yağı, daha gösterişli ve canlı saçlar elde etmenizi sağlar.


İnceleyin; 40 Bitkili Saç Bakım Yağı



Bonus: Saçlarınıza Keratin Bakımı Uygulayın


Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz "keratin bakım” saçlarınızın daha sağlıklı görünmesi konusunda oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Peki keratin bakım nedir? Birlikte inceleyelim.


Saça dayanıklılık ve parlaklık veren keratin, aslında bir proteindir. Sürekli, ısıya maruz kalmış veya kimyasal uygulanmış saçlardaki yıpranmayı düzeltme amacıyla uygulanan keratin, saçları kökten uca onarır. 

Yıpranmış ve kuru saçlar için oldukça önemli bir bakım türüdür. Yumuşak ve canlı saçlar elde etmenizi sağlar. Bu özellikleri sağlarken de saçınızı daha dayanıklı bir hale getirir. Aynı zamanda uygulandıktan sonra 1-2 ay saçtaki elektriklenme problemini gözle görülür derecede azaltır. Saç bakımınıza gösterdiğiniz özene bağlı olarak 4 aya kadar keratin bakımın etkilerini görebilmeniz mümkündür. Bu bakımdaki en önemli noktalar ise uyguladıktan sonra saçı 1-2 gün yıkamamak ve diğer bakım ürünlerinin kullanımlarına 1 hafta ara vermektir.


İnceleyin; Keratin Yağı


Bu yazımızda sağlıklı saçlar elde etmenin aslında düşünüldüğü kadar zor olmadığına değinmiş olduk. Saç bakım rutinlerinizde kullanacağınız birkaç ürün, yapacağınız birkaç değişiklik sayesinde daha sağlıklı görünen saçlar elde edebilirsiniz. Kullanmaya başlayacağınız ürünün kalitesinden emin olamıyorsanız, kuaförlerin tercih ettiği ürünleri almanızı tavsiye ettiğimizi de söylemiş olalım.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.