Saç Şekillendirmek İçin Profesyonel Ekipman Önerileri

28-01-2023 13:44
Saç Şekillendirmek İçin Profesyonel Ekipman Önerileri

Saç Şekillendirmek İçin Profesyonel Ekipman Önerileri


Çoğunlukla saç güzelliği ve bakımlı olması kadar güzel görünmesi de oldukça önemlidir. Fakat saça şekil vermek kolay gibi görünse de oldukça zahmetli bir iştir. Profesyonel ekipmanlar yardımıyla kuaföre gitmeden kuaför eli değmiş gibi saç modelleri elde edebilirsiniz. Kullanacağınız tarak, fön makinesi gibi ekipmanların profesyonel olanlarını tercih ederek istediğiniz modelde saçı elde edebilirsiniz.


Bu yazımızda profesyonel ekipmanlarla saç şekillendirme konusuna adım adım değineceğiz.


Doğru Tarak Seçimi Yapın

Basit bir işlem gibi görünse de doğru tarak seçimi yapmak saç taramanın en önemli noktasıdır. Saçlarınızı kırmadan taramak için doğru tarak tercihi yapmanız gerekir. Eğer gür saçlara sahipseniz ince aralıklı taraklar sizin için doğru bir seçim olmaz. Gür saçlar için daha kalın aralıklara sahip taraklar tercih etmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda elektrik önleyici taraklar sayesinde tarama sonrası oluşabilecek elektriklenmenin önüne de geçebilirsiniz.


İnceleyin; Antistatik Profesyonel Saç Tarağı


Profesyonel Fön Makinesi Kullanın

Günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız cihazlardan biri olan fön makinesi, saç sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Kalitesiz tercih edilen bir fön makinesi saç sağlığınıza çok büyük zararlar verebilir. Yüksek watt gücüne sahip profesyonel fön makineleri yardımıyla saçınıza şekil verebilirsiniz. Kuaförlerin kullandığı makineleri tercih ederek saçlarınıza şekil verirken kırılmasını önleyebilirsiniz.


İnceleyin; Profesyonel Fön Makinesi


Fön makinesi kullanmadan önce nemli saça uygulayacağınız fön sütü sayesinde saçlarınızı ısıdan koruyabilirsiniz. Özellikle kuru ve kırılgan saçlara sahipseniz, düzenli fön sütü kullanımlarınızda saçlarınızdaki parlaklığı ve yumuşaklığı hissedebilirsiniz.


İnceleyin; Profesyonel Keratin Fön Sütü


Düzleştirici ve Maşa Tercihlerinizi Doğru Yapın


Saç düzleştiricisi ve saç maşası kategorisinde birçok farklı ürün karşımıza çıkıyor. Fakat saça ısı vermek olumsuz sonuçlar doğurabileceğinden tercih edeceğiniz saç şekillendirici oldukça önemlidir. Düzleştirici seçiminde saçınıza temas edecek olan plaka kısmının büyüklüğü, ısı derecesi ve kaplama malzemesi gibi noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. 


Titanyum özellikli saç şekillendiriciler, ısıyı daha hızlı ilettiği için profesyonel ekipman kategorisinde yer almaktadır.


İnceleyin; Geniş Ağızlı Titanyum Saç Düzleştirici


Düz saçları dalgalı veya kıvırcık hale getirmek istiyorsanız kalın, ince ve wag olmak üzere farklı maşa çeşitleri bulunmaktadır. Kalın maşa yardımıyla daha hacimli saçlara sahip olabilirsiniz. İnce maşa yardımıyla daha yoğun dalgalar elde edebilirsiniz. Wag maşa yardımıyla su dalgaları elde edebilirsiniz. Fakat saç düzleştiricisinde olduğu gibi saç maşası seçerken de ihtiyacınıza uygun seçimler yapmalısınız. Kalınlığı, kaplama malzemesi ve ısı derecesi gibi hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir.


İnceleyin; Profesyonel Wag Maşa

İnceleyin; Saç Şekillendirici Profesyonel Maşa


Profesyonel Saç Makası Kullanın

Eğer saçlarınızı kendiniz kesebiliyorsanız tercih edeceğiniz profesyonel saç makasıyla kusursuz bir görüntüye sahip saçlar elde edebilirsiniz. Kuaförlerin tercih ettiği ucu jiletli saç makasları ile saçınızın ucunda oluşan kırıklardan kurtulabilirsiniz. Makas seçimi ile ilgili, farklı boylarının ve kaplama çeşitlerinin bulunduğunu da söyleyelim. Eğer ıslak saçta kullanacaksanız paslanmaz çelik olan makas modellerini tercih etmeniz gerekir.


İnceleyin; Paslanmaz Çelik 6 Numara Saç Makası


Bu yazımızda özellikle evde saç şekillendirmek için profesyonel ekipman önerisi arayanlara tavsiyelerde bulunduk. Tercih edeceğiniz profesyonel saç şekillendirme ekipmanları sizlere uzun ömürlü bir kullanım imkanı sunmanın yanı sıra kusursuz saçlar elde etmenizi de sağlar. Artık saç şekillendirme ürünleri alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini daha iyi bildiğinizi umuyoruz. Tüm bunların dışında çok sayıda insan saç şekillendirirken yüksek ısı nedeniyle yüzüne, eline veya saç derisine zarar verebiliyor. Bu nedenle fazla ısınan ürünleri kullanırken dikkat etmenizde fayda var.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.