Şampuan Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Etmeliyiz?

17-03-2023 09:52
Şampuan Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Şampuan Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Etmeliyiz?


Saç bakım rutinlerinin en önemli ürünü olarak konumlandırabileceğimiz şampuanlar; saçları temizlemek, bakım yapmak ve sağlıklı görünmelerini sağlamak için kullanılan bir kozmetik üründür. Şampuan, su ile temas eden saçlarınızın yüzeyindeki kir, toz ve ürün kalıntılarını çözerek bunları saçtan uzaklaştırır. Tüm bunları yaparken saçın pH dengesini koruyup nem dengesini sağlar. 


Peki bu mucizevi ürünleri seçerken nelere dikkat etmeliyiz?  Bu yazımızda şampuan seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz sorusuna yanıt vereceğiz.



Şampuan Seçimi Nasıl Yapılır?


Günümüzde birçok marka ve farklı ürün çeşidi bulunmaktadır. Fakat yukarıda bahsettiğimiz sonuçları alabilmek için saç tipinize uygun seçimler yapmanız gerekmektedir.Örneğin; kuru, yağlı, normal ve kepekli saç tipleri için farklı şampuanlar bulunmaktadır. Saç tipinizi tanımlayıp buna uygun seçimler yapmanız gerekmektedir.


İnceleyin; Ekstra Hacim ve Kepeğe Karşı Etkili Şampuan


Saç tipinizi tanıdıktan sonraki adım ise ihtiyacınıza uygun şampuan alternatiflerinin içeriğini detaylı bir şekilde incelemek olmalı. Şampuanın içeriğindeki maddeleri okuyun ve saçınız için yararlı olan maddelerin bulunduğu ürünleri tercih edin. Örneğin; yıpranmış saç telleriniz varsa onarıcı özelliği bulunan şampuanları tercih etmeniz gerekmektedir.


İnceleyin; Onarıcı ve Koruyucu Bakım Şampuanı


İnceleyin; Yeniden Onarıcı Şampuan


İçeriğinde olması gereken maddeyi de bulduktan sonra fiyat performans araştırması yapın. Pahalı olan her şampuan kaliteli değildir. Fiyat performans oranı yüksek olan ürünü seçerek bakım rutinlerinize dahil etmeniz gerekmektedir. Şampuanın markası ve güvenilirliği oldukça önemlidir. 


Saç tipinizi tanıdıktan, içeriği size uygun olan ürünü bulduktan sonra dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise şampuanın kokusu olacaktır. Tahmin ediyoruz ki sevmediğiniz kokuya sahip bir şampuanı kullanmak istemezsiniz. Bu yüzden kokusunu beğendiğiniz şampuanları tercih edin.


İnceleyin; Sarmaşık Özlü Şampuan


Ve son husus olarak da şampuanı kullanma sıklığına değinebiliriz. Saçınızın kirlenme ve nem durumuna göre bir yıkama sıklığı belirleyebilirsiniz. Kuru saçlar haftada 2-3 kez; yağlı saçlar ise günlük olarak şampuan ile yıkanabilirler.



Aslında yukarıda anlattıklarımız şampuan seçimi nasıl yapılır ve şampuan seçerken nelere dikkat etmeliyiz sorularının cevabı niteliğindedir. Seçim yaparken anlattıklarımız arasında en önemli faktör saç tipinizi tanımak olacaktır. Saç tiplerine kısaca değinecek olursak;


Yağlı Saçlar; Cildin ürettiği doğal yağ olarak adlandırılan sebum miktarı, normal düzeyden fazlaysa yağlı bir saç yapısına sahipsiniz demektir. Normalde yararlı da olsa fazlası saçta kir ve ağır bir ifade ortaya çıkardığı için kötü bir görüntüye yol açmaktadır. Eğer yağlı saçlara sahipseniz saçınızdaki sebum miktarını dengeleyecek şampuanları tercih etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde saçınızdaki yağlı görüntüyü daha da fazla hale getirebilirsiniz.


İnceleyin; Gür ve Güçlü Saçlar İçin Şampuan


Kuru ve Boyalı Saçlar; Saç şekillendiricileri sıklıkla kullanan veya boyalı saçlara sahipseniz saçlarınız zamanla kurumuş ve zarar görmüş olabilir. Bu durumda nem eksikliği ortaya çıkar. Eğer kuru saç tipine sahipseniz nemlendirici özelliği bulunan şampuanları kullanabilirsiniz.


İnceleyin; Kinoa Proteinli Kuru Saçlar İçin Şampuan


Normal Saçlar; Kabarık, kuru veya yağlı saç tipinin hiçbirine tam olarak uygun değilim diyorsanız, normal bir saç yapısına sahipsiniz demektir. Bu saçlara sahip kişiler yağ ve nem oranını dengeleyen şampuanları tercih edebilir. Bunun dışında hacim verici şampuanlar da isteğe göre tercih edilebilir.


İnceleyin; Morfose Biotin Yeşil Şampuan


Bu yazımızda sizler için şampuan seçerken dikkat edilmesi gereken noktalara değindik. Umuyoruz ki artık şampuan seçimi konusunda daha çok bilgiye sahipsinizdir. Unutmamak gerekiyor ki, saç tipinizin ne olduğunu bulmak konusunda zorluk çekiyorsanız kuaförünüzden veya doktorunuzdan yardım isteyebilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.